Verwarming plaatsen

Het is koud, u komt net van werk en wilt snel de verwarming aanzetten. Maar na enkele minuten blijft het maar fris aanvoelen? Na het checken komt u al snel het probleem tegen: de verwarming doet he-le-maal niks. Dit is niet waar u op zat te wachten vandaag!

Service

Wij geven de beste Verwarming en sanitair service in Utrecht en omgeving

In dit soort situaties belt u Loodgietersbedrijf Utrecht! Wij zijn altijd beschikbaar, en komen snel ter plaatsen om u zo snel mogelijk te helpen met het oplossen van het probleem. Wat voor type verwarming u ook heeft, u kunt ons altijd bellen en ons team zal u direct te woord staan voor een plan van aanpak.

Centrale verwarming

Bij een centrale verwarming wordt de warmte vanuit het cv-toestel via pijpen door de woning verdeeld. Het is de meest gebruikelijke manier om uw woning te verwarmen. Een centrale verwarming is eenvoudig te installeren en maakt gebruik van verschillende soorten brandstoffen, zoals aardgas of stadsverwarming.

De grootste nadelen van een centrale verwarming zijn dat ze relatief duur in aanschaf en onderhoud zijn, en dat er veel ruimte in beslag wordt genomen. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig te laten controleren of de installatie nog veilig is. Een nieuwe installatie kan duizenden euros kosten.

Vloerverwarming

Een vloerverwarming is eigenlijk niets anders dan een centrale verwarming met radiatoren, maar dan onder de vloer. Het voordeel is dat er geen radiatoren aan de wanden hoeven te worden bevestigd en dat uw woning minder stoffig is.

Een vloerverwarming is relatief duur in aanschaf, maar bespaart wel op de stookkosten. De verwarmingsinstallatie neemt weinig ruimte in beslag en kan eenvoudig met vloerbedekking worden afgedekt.

Pelletkachel

Vloerverwarming is een populaire manier van verwarming in Nederland. Het voordeel van vloerverwarming is dat het een aangename en gelijkmatige warmte geeft. Bovendien is vloerverwarming energiezuinig en kan je ermee besparen op uw energiekosten. Vloerverwarming is echter niet zo simpel te leggen als een traditionele radiator.

Tips om uw woning te isoleren

Een van de eerste stappen die u kunt ondernemen, is het isoleren van uw muren. Dit kunt u doen door middel van isolatiematerialen zoals glaswol of polystyreen. Het is ook mogelijk om uw muren te laten isoleren door een professional. Dit is overigens ook aan te raden als u niet zeker bent of u het materiaal goed kunt toepassen. Naast het isoleren van de muren, is het ook belangrijk om de vloer goed te isoleren. Dit kunt u doen door isolatiematerialen tussen de vloerplaten aan te brengen. Ook hierbij is het mogelijk om hulp in te schakelen van een professional. Het is namelijk erg belangrijk dat het isolatie materiaal op de juiste manier wordt aangebracht zodat er geen kou doorheen komt. Een andere tip die wij u kunnen geven, is dat u gebruik maakt van dubbelglas. Hiermee creëert u een barrière tussen de buitengevel en uw woning waardoor de warmte beter in stand wordt gehouden. Ten slotte kunt u ook daken laten isoleren door een professional.

CV-installatie vervangen

Een CV ketel kan ongeveer 15 jaar mee, daarna wordt het tijd om de CV installatie te laten vervangen. Ook zijn er specifieke situaties waar u op dient te letten die kunnen aanduiden dat het tijd is voor vervanging:

  • Het water wordt niet meer warm (of het duurt langer dan normaal)
  • Uw huis of bedrijfspand blijft koud
  • De leidingen tikken in uw huis of bedrijfspand

    Het vervangen of installeren van CV-ketels doen onze vakkundige medewerkers zonder moeite, zodat u weer snel in een warme woning zit!

Met deze tips behoudt u de warmte in huis beter, en kunt u hopelijk nog voordeliger genieten van uw verwarming op lange termijn! Ontsnapt er toch teveel warmte? Dan kan er meer aan de hand zijn en moet u niet aanzelen om ons team van Loodgietersbedrijf Utrecht te bellen, wij staan dan direct paraat!

Lekkage Utrecht en Loodgieter Utrecht and Verstopping Utrecht

Ons werkgebied is heel Utrecht(Leidsche Rijn, Vleuten, de Meern, Velthuizen, Overvecht, Lunetten, Hoograven, Kanaleneiland, Transwijk, Lombok, Oog in al, Ondiep, Wittevrouwen, De Uithof etc.), Nieuwegein, Houten, IJsselstein, Vianen, Harmelen, Maarssen, Breukelen, de Bilt, Bilthoven, Zeist, Driebergen, Bunnik, Odijk. Lekkage Utrecht

Heeft u vragen of wilt u een loodgieter laten meekijken? Loodgietersbedrijf Utrecht staat u graag bij en zijn snel terecht bij spoed!

FAQ

Heeft u nog vragen?

Daar waar een installatiebedrijf bijv. enkel een leiding of cv-ketel kan installeren kunnen wij ook assisteren bij het verhelpen van problemen, ontstoppingen of het verleggen van leidingen.
Dit zijn dingen waar een installatiebedrijf vaak niet in is gespecialiseerd en een loodgietersbedrijf wel.

Voor het installeren, onderhouden en repareren kunt u bij Loodgietersbedrijf Utrecht voor meerdere merken aankloppen. Onze loodgieters hebben ervaring met cv-ketels zoals Remeha, Netfit, Vaillant en ATAG.

Welke ketel het beste in uw huishouden past hangt af verschillende factoren. Woont u in regio Utrecht en heeft u advies nodig? Dan mag u gerust contact met ons opnemen en geven wij u passend advies met vrijblijvende offerte.

Een cv-ketel storing is zeer vervelend. Er komt geen warm water meer uit de kraan en de verwarming wordt niet meer warm. Een cv-ketel storing betekent niet gelijk dat u een nieuwe ketel hoeft aan te schaffen, maar het kan wel een voorbode zijn voor een nodige vervanging.

Woont u in regio Utrecht? Neem dan contact op zodat wij samen met u het probleem kunnen achterhalen en passend advies kunnen geven voor de vervolgstappen.

Als eerst is het belangrijk om te controleren of er helemaal geen warm water is. Dit kunt u doen door zowel de kraan als de verwarming uit te testen:

  1. Probeer verschillende kranen om uit te sluiten of de douchethermostaat defect is.
  2. Controleer of de radiatoren wel openstaan.
  3. Kijk of de ingestelde temperatuur bij de CV-ketel wel hoog genoeg is.

    Wanneer u heeft achterhaald waar het probleem zit kunt u contact opnemen met ons en kunnen wij u telefonisch het juiste advies geven. Is het een simpele handeling? Dan helpen wij u hier doorheen! Ligt het gecompliceerder? Dan sturen wij een van onze loodgieters uw kant op om het probleem te verhelpen.

Als u uw woning wilt verwarmen, heeft u keuze uit verschillende systemen. Denk bijvoorbeeld aan een centrale verwarming met radiatoren of vloerverwarming, maar ook aan een pelletkachel of een houtkachel. Elk systeem heeft zijn eigen voor- en nadelen. In deze sectie leggen we u graag uit wat de meest voorkomende systemen zijn, zodat u een goede keuze kunt maken.