Verstopping Utrecht Loodgietersbedrijf Utrecht lost rioolverstoppings problemen op. Bel ons op: +31636563273 Toll-Free, 24/7 Riool Verstopping Utrecht.

Hulp bij Riool verstopping

Verstopping Utrecht

Een riolering verstopping is erg vervelend en het liefst iets wat u vermijdt. Wanneer u toch een verstopping heeft in Utrecht, dan is het belangrijk om een erkende rioolwerker in te schakelen die de problemen snel kan oplossen. Rioolwerken zijn ook beschikbaar als preventie van verstoppingen waarmee u erop kunt toezien dat er geen problemen optreden met uw riolering. Er wordt namelijk steeds meer gebruik gemaakt van specifieke systemen in Utrecht waardoor de kans op problemen steeds groter wordt. Zo voorkomt u dat u met spoed een loodgieter moet inschakelen.

Onze team werkt vakkundig en helpt u snel van het probleem af!

Bij Loodgietersbedrijf Utrecht kunt u zowel terecht voor preventie van riool verstoppingen als het verhelpen van verstoppingen zelf in regio Utrecht.

 riool vervangen Utrecht

Wat zijn rioolwerken?

Wat we precies bedoelen met rioolwerken? In sommige gevallen is het mogelijk dat u te maken krijgt met een verstopte afvoer of gootsteen, maar de kans is groot dat er meerdere problemen optreden. Als u last heeft van verstopte leidingen, dan is de kans groot dat u ook te maken krijgt met een verstopping in het riool in Utrecht. Dit betekent namelijk dat er geen water meer weg kan stromen waardoor er water opnieuw naar boven wordt geduwd. U zult dan merken dat er een enorme stank in huis ontstaat en dit is natuurlijk iets waar u graag zo snel mogelijk van af wilt zijn. riool vervangen Utrecht

Wanneer de problemen onbehandeld blijven en u geen rioolwerken laat uitvoeren, dan is de kans groot dat er beschadigingen aan de muren en vloeren ontstaan doordat het water steeds meer stijgt. Wanneer dit nog langer onbehandeld blijft, dan is de kans groot dat er schimmels en algen in huis ontstaan. U zult dan niet alleen een enorme stank in huis hebben, maar ook een onhygiënische situatie. Er blijft dan geen andere keuze over dan dat u de rioolverstopping moeten laten oplossen door rioolwerken te laten uitvoeren.

Wanneer u last van verstopte leidingen heeft, dan is de kans groot dat er te weinig vet in de leidingen wordt aangebracht of dat er te veel vuil in de leidingen terechtkomt. Dit betekent dat er problemen ontstaan met de werking van de systemen. Wanneer er bijvoorbeeld vet in de leiding terechtkomt, dan is de kans groot dat dit opnieuw naar boven wordt geduwd waardoor er een verstopping ontstaat. U zult dan niet alleen een verstopping hebben, maar ook uw leidingen lopen schade op. riool verstopping Utrecht

Wat kunt u zelf doen bij een rioolverstopping?

Een rioolverstopping in huis is vervelend en kan veel schade aanrichten. Gelukkig zijn er een aantal dingen die u zelf kunt doen om een verstopping te voorkomen of op te lossen. Vandaag delen wij met u wat tips hoe u een rioolverstopping in huis kunt voorkomen of oplossen. 

 1. Gebruik een afvoer ontstopper riool vervangen Utrecht

Als u een verstopping in uw riool heeft, is het belangrijk dat u de afvoer ontstopper gebruikt. Dit zal helpen om de verstopping op te lossen en ervoor te zorgen dat er geen nieuwe verstopping ontstaat.

 1. Gebruik een drain snake

Een andere optie bij verstoppingen is om een drain snake te gebruiken. Dit is een lange, dunne draad die u in de afvoer kunt stoppen om de verstopping te verwijderen. Het is belangrijk om voorzichtig te werk te gaan met een drain snake, omdat het gemakkelijk kan breken en dan moet u weer met spoed een professionele loodgieter benaderen.

 1. Giet kokend water in de afvoer

Kokend water is een goede manier om een verstopping door organische materialen zoals haren en vetten op te lossen. Giet een kop kokend water in de afvoer en laat het een paar minuten staan voordat u het wegspoelt met koud water.  

 1. Gebruik azijn en bakpoeder

Als u geen kokend water bij de hand hebt, kunt u ook azijn en bakpoeder gebruiken om de verstopping op te lossen. Meng een halve kop azijn met een halve kop bakpoeder en giet dit in de afvoer. Laat het mengsel een uur staan voordat u het wegspoelt met koud water en de verstopping ziet verdwijnen.

Hoe verhelpt een loodgieter rioolverstoppingen aan huis?

Wanneer u last hebt van een minder eenvoudige rioolverstopping (en bovenstaande tips niet helpen), is het belangrijk om een ervaren loodgieter in te schakelen. Een loodgieter kan de verstopping snel en efficiënt oplossen, zodat u weer gebruik kunt maken van uw riool. Rioolverstoppingen kunnen ontstaan door vele verschillende dingen, zoals veel toiletpapier in het riool, etensresten of zelfs groot afval. Wanneer er een verstopping optreedt, loopt het water niet meer goed weg en kunnen er geurhinder en lekkages ontstaan. Een loodgieter zal eerst vaststellen wat de oorzaak is van de verstopping. Vervolgens wordt er een plan van aanpak gemaakt om de verstopping op te lossen. Er zijn verschillende manieren om een rioolverstopping op te lossen, afhankelijk van de ernst ervan. In sommige gevallen is het mogelijk om de verstopping met een speciale roostertang of snijblok te verwijderen. Als de verstopping ergens dieper in het riool zit, kan de loodgieter een speciale camera in het riool laten zakken om precies te kunnen zien waar de verstopping zit. Vervolgens kan er een pijp voorzien worden van een speciale coating om ervoor te zorgen dat er in de toekomst geen nieuwe verstopping optreedt.

Hoe voorkomt u een rioolverstopping in huis?

Verstoppingen in het riool komen helaas vaker voor dan u denkt. Oorzaken van een rioolverstopping kunnen zijn: veel haar in de douche, etensresten in de gootsteen of simpelweg een te hoge waterdruk. Rioolverstoppingen zijn niet alleen vervelend, maar kunnen ook leiden tot grotere problemen. Daarom is het belangrijk om uw riool regelmatig te laten controleren door Loodgietersbedrijf Utrecht en te onderhouden. Om een rioolverstopping in huis te voorkomen, kunt u het volgende doen:

 • Zorg ervoor dat er geen etensresten in de gootsteen achterblijven riool vervangen Utrecht

 • Gebruik een afvoerstop om ervoor te zorgen dat er geen haar of andere obstructies in de afvoer terechtkomen

 • Zorg ervoor dat uw riool regelmatig wordt gecontroleerd en onderhouden door een van onze loodgieters in regio Utrecht.  riool verstopping Utrecht

Wat kunt u zelf doen bij een rioolverstopping?

Een rioolverstopping is een verstopping in het rioolsysteem. Dit kan gebeuren door verschillende redenen, zoals veel vuil in het water of een probleem met de leidingen. Rioolverstoppingen kunnen erg vervelend zijn en daarom is het belangrijk om met spoed verstoppingen op te lossen. riool verstopping Utrecht

Riolering vervangen

Het komt regelmatig voor dat de riolering vervangen moet worden. Voorheen werd er gebruik gemaakt van gresbuis en beton. Tegenwoordig maken we gebruik van PVC riolering. PVC riolering heeft vele voordelen, waaronder: licht gewicht en gemakkelijk in gebruik, duurzaam, goedkoper dan beton of gietijzeren rioleringen en bestendig tegen vele natuurlijke invloeden die schade kunnen veroorzaken.

Oorzaken van vervangen riolering

Er zijn verschillende redenen waardoor het nodig kan zijn de riolering te vervangen. Als u last heeft van stank in huis kan de oorzaak daarvan liggen bij een breuk of scheur in de riolering. Het kan ook een rioolverstopping zijn of slechte ontluchting van de riolering. Misschien is het riool verzakt, is een deel stuk of is de riolering simpelweg verouderd en wilt u daarom uw riolering vervangen. Wat de oorzaak ook is van het willen vervangen of verleggen van de riolering, Loodgietersbedrijf Utrecht staat klaar voor u in regio Utrecht. We kunnen voor u zowel nieuwe rioleringen aanleggen, omleggen of vervangen. Neem contact op met Loodgietersbedrijf Utrecht en onze loodgieters zullen met u de mogelijkheden bespreken. riool vervangen Utrecht

Naast het vervangen van de rioleringen is het ook mogelijk om de riolering te reinigen door hem schoon te spuiten. Dit kan naar aanleiding van een probleem, maar ook als preventieve maatregel. Dit kan namelijk de houdbaarheid van uw riolering verlengen. Wat uw probleem ook is rondom het riool, neem contact op met Loodgietersbedrijf Utrecht en we zullen u te hulp staan. 

Ons werkgebied is heel Utrecht(Leidsche Rijn, Vleuten, de Meern, Velthuizen, Overvecht, Lunetten, Hoograven, Kanaleneiland, Transwijk, Lombok, Oog in al, Ondiep, Wittevrouwen, De Uithof etc.), Nieuwegein, Houten, IJsselstein, Vianen, Harmelen, Maarssen, Breukelen, de Bilt, Bilthoven, Zeist, Driebergen, Bunnik, Odijk

Heeft u vragen of wilt u een loodgieter laten meekijken? Loodgietersbedrijf Utrecht staat u graag bij en zijn snel terecht bij spoed!

FAQ

Heeft u nog vragen?

Een rioolverstopping is een verstopping in het rioolsysteem. Dit kan gebeuren door verschillende redenen, zoals veel vuil in het water of een probleem met de leidingen.  Rioolverstoppingen kunnen erg vervelend zijn en daarom is het belangrijk om met spoed verstoppingen op te lossen.

Wat we precies bedoelen met rioolwerken? In sommige gevallen is het mogelijk dat u te maken krijgt met een verstopte afvoer of gootsteen maar de kans is groot dat er meerdere problemen optreden. Als u last heeft van verstopte leidingen, dan is de kans groot dat u ook te maken krijgt met een verstopping in het riool utrecht. Dit betekent namelijk dat er geen water meer weg kan stromen waardoor er water opnieuw naar boven wordt geduwd. U zult dan merken dat er een enorme stank in huis ontstaat en dit is natuurlijk iets waar u graag zo snel mogelijk van af wilt zijn.
Wanneer de problemen onbehandeld blijven en u geen rioolwerken laat uitvoeren, dan is de kans groot dat er beschadigingen aan de muren en vloeren ontstaan doordat het water steeds hoger stijgt. Wanneer dit nog langer onbehandeld blijft, dan is de kans groot dat er schimmels en algen in huis ontstaan. U zult dan niet alleen een enorme stank in huis hebben, maar ook een onhygiënische situatie. Er rest u dan geen andere keuze en u zult de riool verstopping moet laten oplossen door rioolwerken uit te laten voeren.

Een rioolverstopping in huis is vervelend en kan veel schade aanrichten. Gelukkig zijn er een aantal dingen die u zelf kunt doen om een verstopping te voorkomen of op te lossen. Vandaag delen wij met u wat tips hoe u een rioolverstopping in huis kunt voorkomen of oplossen. 

 1. Gebruik een afvoer ontstopper

Als u een verstopping in uw riool heeft, is het belangrijk dat u de afvoer ontstopper gebruikt. Dit zal helpen om de verstopping op te lossen en ervoor te zorgen dat er geen nieuwe verstopping ontstaat.

 1. Gebruik een drain snake

Een andere optie bij verstoppingen is om een drain snake te gebruiken. Dit is een lange, dunne draad die u in de afvoer kunt stoppen om de verstopping te verwijderen. Het is belangrijk om voorzichtig te werk te gaan met een drain snake, omdat het gemakkelijk kan breken en dan moet u weer met spoed een professionele loodgieter benaderen.

 1. Giet kokend water in de afvoer

Kokend water is een goede manier om een verstopping door organische materialen zoals haren en vetten op te lossen. Giet een kop kokend water in de afvoer en laat het een paar minuten staan voordat u het wegspoelt met koud water.  

 1. Gebruik azijn en bakpoeder

Als u geen kokend water bij de hand hebt, kunt u ook azijn en bakpoeder gebruiken om de verstopping op te lossen. Meng een halve kop azijn met een halve kop bakpoeder en giet dit in de afvoer. Laat het mengsel een uur staan voordat u het wegspoelt met koud water en de verstopping ziet verdwijnen.